ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci teritorii din țară se află sub cod portocaliu de COVID, a anunțat MS

13:22 | 13.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Municipiul Chișinău, teritoriul administrativ din stânga Nistrului, raioanele Ialoveni și Taraclia și municipiul Soroca se află sub cod portocaliu de COVID-19, alte 18 raioane sunt sub cod galben. Datele au fost prezentate astăzi de Ministerul Sănătății, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în prima săptămână a anului curent, au fost înregistrate 3 688 de cazuri de COVID-19, în creștere cu peste 77 % față de ultima săptămână din anul trecut. În perioada menționată s-au înregistrate 18 cazuri de infectare în rândul gravidelor. Numărul cazurilor de infectare printre copii s-a majorat, de la 154 la 230 în prima săptămână a acestui an.  

Ministerul anunță că secții cu paturi pentru pacienții cu COVID-19 sunt amenajate în 23 de instituții medico-sanitare publice. Media zilnică a pacienților spitalizați a constituit 717 persoane.

Datele MS arată că acoperirea națională cu o doză de vaccin este de peste 30%, iar cu schemă completă –  aproximativ 29%, în total fiind administrate 1 798 876 de doze de vaccin.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!