ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou laborator de testare COVID-19 a fost deschis pentru locuitorii a 4 raioane din nordul țării

15:36 | 14.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Începând cu data de 24 ianuarie curent, locuitorii raioanelor Edineț, Briceni, Ocnița și Dondușeni vor avea acces la un laborator performant pentru realizarea testelor PCR, în vederea depistării virusului COVID-19. Un nou Centru de testare COVID-19 a fost deschis astăzi, în cadrul laboratorului Centrului de Sănătate Publică din Edineț. Proiectul a fost realizat în scopul extinderii capacităților de diagnostic la nivel raional, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Prezentă la eveniment, prim-ministra Natalia Gavrilița a menționat importanța sporirii capacității de testare pentru a menține virusul sub control și a limita extinderea pandemiei: „Mă bucur că se fac asemenea investiții. Este important să deschidem cât mai multe laboratoare pentru ca toți oamenii să aibă acces la servicii de calitate”.  

Laboratorul care prestează servicii pentru 16 instituții medico-sanitare din Edineț și raioanele adiacente a fost dotat cu tehnică de calcul, frigidere, consumabile și reactive pentru implementarea metodei PCR. Astfel, echipamentele în valoare totală de 95 mii de dolari SUA, vor asigura procesul de realizare a investigațiilor, evidența și stocarea bunurilor, precum și gestionarea deșeurilor rezultate din activitatea de laborator.  

De asemenea, pentru asigurarea condițiilor necesare funcționării laboratorului, cu suportul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au fost efectuate lucrările de reparație a încăperii, a sistemului de apeduct și canalizare, în valoare de circa 2 milioane de lei. 

Foto: Guvern

img22000263

img22000263

img22000263

img22000263

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!