ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din cauza COVID-19, părinții nu mai au acces pe teritoriul grădinițelor din Chișinău

12:58 | 19.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Direcția educație, tineret și sport a interzis accesul părinților pe teritoriul și în incinta instituțiilor de educație timpurie din Chișinău, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al direcției sus-numite, Andrei Pavaloi, a expediat pe adresa tuturor instituțiilor municipale de educație timpurie o dispoziție prin care atenționează asupra situației epidemiologice alarmante existente în Chișinău și, în scop de prevenire a pandemiei de coronavirus, anunță restrângerea accesului părinților pe teritoriul și în incinta grădinițelor.

Potrivit dispoziției, sunt instituite noi măsuri de protecție și prevenire a infecției cu noul coronavirus. Astfel, începând din data de 19 ianuarie, în instituțiile de educație timpurie vor intra doar copiii și personalul angajat, după ce acestora le va fi măsurată temperatura corporal, ea nu trebuie să depășească 37,0 de grade.

Dispoziția de verificare a temperaturii se aplică și instituțiilor municipale de învățământ general. Elevii și profesorii trebuie să poarte la ore, în continuare, măști de protecție și să respecte igiena mâinilor și cea respiratorie.

Foto: ea.md

img22000369

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!