ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România a aprobat memorandumul pentru negocierea Acordului de implementare al programului de asistenţă tehnică şi financiară Republicii Moldova

18:18 | 19.01.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Executivul României a aprobat astăzi memorandumul pentru negocierea şi semnarea Acordului între Guvernul României și cel al Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară. Documentul prevede acordarea țării noastre a unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Prin intermediul acestui Acord, Guvernul României își propune să intensifice cooperarea între România și R. Moldova, în vederea dezvoltării unui parteneriat strategic bilateral și susținerii procesului de integrare europeană al Republicii Moldova.

Memorandumul setează un șir de alte obiective, precum promovarea procesului de reforme în spirit european, dar și creșterea rezilienței Republicii Moldova la factorii destabilizatori.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!