ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNESP: Entităţile publice şi private vor organiza regimul de muncă la distanță

16:33 | 20.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică /CNESP/ a emis astăzi o nouă hotărâre în contextul majorării numărului cazurilor de infectări cu noua tulpina Omicron. În document, CNESP precizează că entităţile publice şi private vor organiza regimul de muncă la distanță, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei CNESP, munca va fi organizată în următoarele condiţii: cu introducerea muncii la domiciliu, dacă specificul activităţii permite; stabilirea activităţii în ture, iar componenţa grupurilor de persoane să fie fixă maxim posibil, dacă specificul activităţii permite.

De asemenea, trebuie să fie evitată interacțiunea membrilor din ture diferite, iar la stabilirea programului de lucru, angajatorii vor acorda prioritate angajaţilor care au în întreţinere copii minori.

În aceeași decizie, CNESP precizează că şedinţele de lucru se vor desfăşura cu prioritate online.

img22000423

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!