ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În spitalele din capitală vor fi redeschise mai multe secții Covid

11:07 | 21.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău vor fi activate luni, 24 ianuarie, un număr de 240 de paturi suplimentare pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Primăria a anunțat că cele 240 de spații medicale vor fi activate din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid în Republica Moldova, provocată de transmiterea comunitară extinsă a tulpinii Omicron.

Astfel, de luni, 24 ianuarie, vor fi activate: 60 de paturi (2 secții) pentru gravide, cu forme medii și grave la Spitalul Clinic Municipal “Gheorghe Paladi”; 30 de paturi (1 secție) pentru gravide (forme ușoare) la Spitalul Clinic Municipal “Sf. Treime”; 150 de paturi pentru adulți la Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie.

Potrivit datelor municipalității Chișinău, în acest moment sunt activate pentru tratarea COVID-19 un număr de 758 de paturi de tratament: 60 de paturi pentru gravide la Maternitatea municipală nr. 2; 106 paturi pentru copiila Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase Copii; 92 de paturi (3 secții) la Spitalul Clinic Municipal de Copii “V. Ignatenco”; 300 de paturi la Spitalul Clinic Municipal  “Sf. Arhanghel Mihail”; 200 de paturi (5 secții) la Spitalul Clinic Municipal “Sf. Treime”.

În același timp, reprezentanții primăriei afirmă că Departamentul Covid de la Moldexpo, care are o  capacitate de 450 de paturi, este păstrat în rezervă, unitatea poate fi activată, la necesitate, în maximum 48 de ore.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!