ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Diplomele obținute în Republica Moldova vor fi recunoscute în România

15:39 | 21.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Legislativul a aprobat astăzi în două lecturi ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și cel al României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, eliberate de instituțiile de învățământ ale ambelor state, comunică MOLDPRES.

Documentul stabilește tipurile actelor de studii, de la toate nivelurile de învățământ, care se recunosc reciproc - de la actele de studii din învățământul general până la titlurile științifice.

Acordul include și reglementări pentru recunoașterea reciprocă a actelor de studii obținute până la aderarea Republicii Moldova la Procesul de la Bologna. Astfel, noul Acord determină recunoașterea și echivalarea actelor de studii, eliberate după absolvirea unei instituții de învățământ general cu durata studiilor de 10 sau 11 ani, precum era până la introducerea învățământului liceal de 12 ani. Noile prevederi oferă deținătorilor acestor acte de studii acces direct la învățământul superior din România.

De asemenea, acordul stabilește prevederi speciale ce reglementează recunoașterea reciprocă a diplomelor și certificatelor obținute la absolvirea studiilor postuniversitare, a studiilor de specializare postuniversitare și a cursurilor de perfecționare de nivel postuniversitar eliberate în ambele state.

Foto: agora.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!