ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău au fost recondiționate peste o sută de tomberoane uzate

11:53 | 28.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Întreprinderea Municipală Regia „Autosalubritate” a recondiționat în luna ianuarie peste o sută de containere menajere deteriorate, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, de pe platformele de colectare a deșeurilor menajere din oraș au fost ridicate circa o sută de tomberoane uzate care au fost reparate și vopsite. Cele mai multe tomberoane provin din sectorul Centru al municipiului Chișinău. Astfel, de pe străzile București, Alexei Sciusev și Mihail Kogălniceanu au fost ridicate și reparate peste 30 de containere deteriorate.

Din sectorul Râșcani al capitalei au fost reparate 15 tomberoane, restul containerelor au fost ridicate din sectorul Ciocana. Din sectorul Buiucani au fost ridicate zece containere care nu mai puteau fi reparate, fiind înlocuite cu altele noi.

Operatorul municipal de salubrizare deservește peste 10 mii de containere, dintre care aproximativ 1500 de tomberoane sunt pentru sortarea deșeurilor reciclabile.

Foto: autosalubritate.md

img22000622

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!