ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și China marchează 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice

20:23 | 30.01.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Republica Moldova și China marchează 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice. Astăzi șefii de stat ai celor două țări au făcut schimb de felicitări, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat emis de Ambasada Republicii Populare Chineze la Chișinău, în mesajul său, Președintele chinez Xi Jinping a subliniat că pe cele două state le leagă o cooperare fructuoasă și o prietenie de lungă durată.

“În cei 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, cooperarea bilaterală a cunoscut o dezvoltare sănătoasă și stabilă, cele două țări bucurându-se de o încredere reciprocă politică din ce în ce mai profundă, realizând progrese substanțiale în diferite domenii”, a menționat Xi Jinping.

Președintele chinez a remarcat faptul că acordă o importanță deosebită dezvoltării relațiilor chino-moldave și este dispus să colaboreze cu Chișinăul pentru a lua cea de-a 30-a aniversare drept o oportunitate de a face eforturi pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale și a cooperării în diferite domenii în beneficiul ambelor popoare.

La 30 ianuarie 1992, Republica Moldova și Republica Populară Chineză au semnat Declarația Comună privind stabilirea relațiilor diplomatice. Iar la 5 iulie 1995 a fost inaugurată Ambasada Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, cu sediul la Beijing.

img22000657

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!