ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat programul Bugetul Civil Chișinău

13:32 | 02.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Primăria capitalei a lansat astăzi programul municipal Bugetul Civil Chișinău, ediția 2022, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a prezentat astăzi principalele prevederi ale Bugetului Civil Chișinău, prin care cetățenii pot depune inițiative de finanțare a proiectelor de interes public. „Participarea cetățenilor la proiectele municipiului reprezintă o contribuție importantă pentru transparentizarea activității administrației publice locale”, a opinat edilul.

Potrivit sursei citate, toți cei interesați pot depune în perioada 1-28 februarie proiecte de interes local. Inițiativele propuse de cetățeni vor fi clasificate în două categorii: proiecte mari, în valoare de 100-300 de mii de lei şi proiecte mici, în sumă de 50-100 de mii de lei. Ulterior, acestea urmează a fi evaluate și validate de către o Comisie constituită din reprezentanții municipalității și ai societății civile, după care vor fi supuse procesului de vot, pentru a fi implementate.

Procesul de Bugetare Participativă are drept scop promovarea ideilor inovative ale cetățenilor, cu un impact benefic, pe termen mediu și lung pentru locuitorii municipiului Chișinău.

La Program pot participa cetățenii orașului, atât persoane fizice cât și juridice, în mod individual sau în echipe. De menționat că un criteriu important pentru asigurarea finanțării din partea municipalității Chișinău îl reprezintă cofinanțarea, ea va fi de la 1% pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice - 20%.

img22000749

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!