ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În spitalele pentru copii din Chișinău sunt internați 229 de pacienți diagnosticați cu COVID-19

10:26 | 03.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. În cele două spitalele municipale pentru copii sunt internați 229 de pacienți bolnavi de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale sănătate și asistență socială a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gâlcă, a anunțat astăzi pe rețelele de socializare că presiunea pe spitalele municipale pentru copii din capitală a scăzut, ieri seara fiind internați 229 de copii bolnavi cu noul coronavirus.

Potrivit oficialului, acest lucru nu înseamnă o scădere a valului pandemic, ci este vorba de faptul că au fost activate mai multe secții de tratament COVID-19 în raioane. „Cifrele zilnice de noi infectări descurajează speranța că am ajuns pe platou, adică la apogeul valului pandemic: avem circa 5000 de noi infectări și re-infectări zilnice doar raportate”, a menționat Gâlcă.

În același timp, acesta consideră că din cauza contagiozității extinse a variantei Omicron, numărul cazurilor zilnice ar putea fi mult mai mare – circa 20 de mii.

Oficialul a precizat că varianta Omicron a COVID-19 se manifestă prin rinoree, dureri de cap, epuizare și oboseală, dureri în gât și simptome de bronșită, dar nu s-au constatat forme complexe ale evoluției bolii  care să producă decese.

Foto simbol

img22000791

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!