ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iulian Rusu este noul director al Centrului Național Anticorupție

11:52 | 03.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Iulian Rusu a fost numit astăzi în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA), pentru un mandat de cinci ani. Candidatura acestuia a fost votată de 57 de deputați, comunică MOLDPRES.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, Iulian Rusu a depus jurământul.

Speakerul Igor Grosu a menționat în cadrul ședinței că CNA este o instituție strategică. “Sarcina nu este simplă, dar sunt sigur că determinarea este foarte clară. În acest proces de combatere a corupției, de reformare a justiției, loc pentru aranjamente nu există. Cel care a încălcat legea, trebuie să răspundă în fața ei”, a opinat Grosu.

Iulian Rusu este jurist, absolvent al Universității Oxford și are titlu de magistru în drept. Anul trecut, acesta a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției.

Potrivit legislației, directorul Centrului Național Anticorupție este numit cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin 20 de parlamentari.

Foto: justice.gov.md

img22000795

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!