ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovagaz nu poate să participe la auditul propriilor datorii, conform vicepremierului Andrei Spînu

17:10 | 09.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Nemulțumirile concernului rus Gazprom privind auditul independent al datoriilor SA Moldovagaz ar putea avea la bază faptul că nu întreprinderea propriu-zisă organizează acest proces, ceea ce nu este posibil, de vreme ce Moldovagaz nu poate să-şi auditeze propriile datorii, a declarat vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării, la conferinţa de presă de astăzi, susţinută împreună cu premierul Natalia Gavriliţa, după şedinţa Guvernului, transmite MOLDPRES.

Oficialul a precizat că punctul referitor la audit a fost stabilit la negocierile moldo-ruse din toamna trecută, care indică clar că auditul va fi organizat de Guvernul Republicii Moldova.

Andrei Spînu a reiterat că va continua discuțiile cu SAP Gazprom pentru a depăși orice neînțelegeri în privinţa auditului independent al datoriilor Republicii Moldova față de concernul rus.

În aceeași ordine de idei, şi vicepremierul, şi prim-ministrul Natalia Gavriliţa, au menţionat că relaţia cu Gazprom nu are cum să influențeze funcționalitatea gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău. Or, vineri, 11 februarie, la şedinţa comună a Guvernelor Republicii Moldova şi României, urmează să fie înmânat Certificatul de investiții pentru a încheia proiectul acestui gazoduct, care este funcţional din octombrie 2021.

„În contextul situației din sectorul energetic, suntem în căutare şi deschiși pentru toate soluţiile optime în acest sens, fie pe termen mediu, fie pe termen lung”, a rezumat şefa Cabinetului de miniştri.

img22000965

img22000965

img22000965

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!