ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Licitația pentru elaborarea PUG Chișinău va fi relansată

16:39 | 10.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău va lansa o nouă procedură de achiziție pentru elaborarea Planului Urbanistic General, transmite MOLDPRES.

Șeful adjunct al Direcției arhitectură a Consiliului Municipal, Igor Vrabie, a declarat în ședința de astăzi a CMC că săptămâna trecută primăria a descalificat din competiția de achiziții cele două consorții care au aplicat pentru elaborarea Planului Urbanistic General al Chișinăului.

Potrivit oficialului, ca element principal de descalificare a fost faptul că cei doi competitori nu au elaborat documentații de urbanism pentru orașe cu o populație mai mare de 500 de mii de locuitori. „Va fi lansată o nouă procedură de achiziții. După selectarea companiei, aceasta va avea la dispoziție 18 luni pentru elaborarea documentului”, a menționat Vrabie.

În același timp, sursa citată a specificat că licitația pentru elaborarea Planului Urbanistic General al municipiului Chișinău este internațională și nu limitează participarea la ea a companiilor autohtone, însă acestea au experiență limitată în elaborarea unor proiecte atât de ample.

img22000992

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!