ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Avertizarea de gheaţă subţire rămâne în vigoare până la 25 februarie

12:35 | 14.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a extins până pe 25 februarie avertizarea referitor la pericolul pe care îl prezintă formaţiunile de gheaţă ce s-au creat în bazinele acvatice, în urma gerului nocturn, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor, “în perioada 14-25 februarie este prognozată distrugerea treptată a formațiunilor de gheață". "Pe bazinele de apă gheața va fi fragilă şi îmbibată cu apă, ieșirea pe ea va prezenta pericol”, indică SHS.

În acest sens, salvatorii atenţionează populaţia să dea dovadă de prudenţă în preajma surselor acvatice. Avertismentul este adresat în primul rând părinţilor de minori, cărora li se recomandă să fie foarte atenţi şi să monitorizeze unde se joacă copiii lor. Trebuie să fie prudenţi şi amatorii de pescuit la copcă.

Conform meteorologilor, în următoarele zile, vremea se va încălzi puţin, temperatura diurnă ajungând până la 11 grade Celsius cu plus. Noaptea, termometrele vor indica între 0 şi 7 grade de ger.

img22001068

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!