ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu viceministrul afacerilor externe al Federației Ruse

18:27 | 15.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Situația actuală în procesul de reglementare transnistreană, aspecte ale dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, precum și problemele pe care le întâmpină cetățenii de pe cele două maluri ale Nistrului au fost printre subiectele discutate astăzi în cadrul unei întrevederi dintre vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și viceministrul afacerilor externe al Federației Ruse Andrei Rudenko, însoțit de către Ambasadorul cu Misiuni Speciale din partea Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Vitalii Treapițân, aflați într-o vizită de lucru în Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, referindu-se la prioritățile Chișinăului în procesul de negocieri, vicepremierul Oleg Serebrian a accentuat ca fiind primordiale: reluarea și menținerea unei dinamici active în toate formatele de negocieri, eliminarea barierelor în calea liberei circulații, asigurarea accesului permanent la terenurile agricole din raionul Dubăsari și a bunei funcționări a școlilor cu predare în limba română, restabilirea potențialului de lucru în punctele de înmatriculare a autovehiculelor din stânga Nistrului, promovarea măsurilor eficiente de prevenire și de combatere a COVID-19 ș.a.

De asemenea, a fost relevată pregătirea Chișinăului pentru a participa la lucrările următoarei runde de negocieri în formatul „5+2” și la o nouă conferință bavareză privind promovarea măsurilor de întărire a încrederii.

În cadrul dialogului a fost reiterat angajamentul ferm de a avansa spre o reglementare pașnică și durabilă a dosarului transnistrean, proces care trebuie să se producă sincron cu rezolvarea viabilă a problemelor ce preocupă și afectează interesele legitime ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Foto: Biroul de reintegrare

img22001122

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!