ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spania este pregătită să primească publicul pe stadioane la sută la sută din capacitate

11:03 | 17.02.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Spania va renunţa la pragurile pentru public la evenimentele sportive începând cu data de 4 martie, iar stadioanele vor putea găzdui publicul la sută la sută din capacitate, după modelul anterior pandemiei de Covid-19, au anunţat miercuri autorităţile sanitare, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Ministrul spaniol al sănătății Carolina Darias a anunțat că „începând cu weekendul 4 martie, evenimentele sportive, atât în interior, cât şi în aer liber, vor beneficia de capacitate de găzduire de sută la sută, ţinând cont de evoluţia satisfăcătoare a indicatorilor epidemiologici”.

Oficialul  spaniol a reamintit că portul măştii va rămâne obligatoriu, iar fumatul, consumul băuturilor alcoolice sau mâncatul în timpul acestor evenimente vor fi, de asemenea, interzise.

La sfârșitul anului trecut, autorităţile spaniole au redus capacitatea pe stadioane la 75 la sută şi la 50 la sută pentru săli şi spaţii închise, ca urmare a exploziei cazurilor de Covid-19.

Marile cluburi din La Liga au fost afectate de explozia cazurilor cu varianta Omicron a coronavirusului.

Pe tot parcursul pandemiei, Spania a înregistrat 10 milioane de îmbolnăviri și peste 97.000 de morţi.

Foto: worldatlas.com

img22001171

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!