ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Codul de procedură penală va fi revizuit

15:58 | 18.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 feb. /MOLDPRES/. Codul de procedură penală, precum și Legea avocaturii vor fi revizuite. Subiectul a fost discutat astăzi într-o ședință organizată de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, comunică MOLDPRES.

La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Justiției, Procuraturii Generale și procuraturilor specializate, Uniunii Avocaților din Republica Moldova și Uniunii Executorilor Judecătorești.

Această inițiativă a survenit în urma modificărilor recente ale Legii cu privire la avocatură și a angajamentului autorităților de a seta un nivel înalt de colaborare cu actorii din domeniul justiției în scopul perfecționării cadrului legislativ.

În cursul discuțiilor, atât reprezentanții instituțiilor, cât și membrii comisiei parlamentare au accentuat deficiențele și lacunele legislative care, nemijlocit, constituie impedimente în obținerea finalității actului justiției.

Totodată, ținând cont de faptul că Ministerul Justiției are planificat în planul de acțiuni pentru anul 2022 revizuirea Codului de procedură penală, precum și revizuirea unor prevederi din Legea avocaturii, s-a convenit asupra creării unui grup de lucru sub patronajul ministerului, care urmează să elaboreze în acest sens un bloc de modificări menite să îmbunătățească și fortifice cadrul legislativ aferent exercitării în deplinătate a garanțiilor profesionale ale profesiunilor juridice.

Foto: Parlament

img22001216

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!