ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei străzi din centrul capitalei vor intra în reparații

09:02 | 21.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău este gata să demareze reparația străzilor 31 august 1989, Alexandru cel Bun și Tighina, transmite MOLDPRES.

"Am terminat tot procesul de pregătire tehnică pentru demararea reparației străzilor din centrul orașului - 31 august, Alexandru cel Bun și Tighina. Lucrările vor începe în scurt timp. Știu că reparațiile pe aceste străzi vor crea impedimente în transportul public - îmi cer scuze pentru asta", a spus primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul ședinței serviciilor municipale de astăzi.

În noiembrie 2020, „CHIŞINĂUPROIECT” a prezentat schițele şi conceptul de amenajare a străzii 31 august, prin care se dorește transformarea acesteia într-un coridor verde pentru bicicliști, ce va face legătura dintre Parcurile Valea Trandafirilor, Valea Morilor și Dendrariu.

Conform proiectului propus, pe această stradă va fi lărgit trotuarul și amenajată pistă cu sens dublu pentru biciclete din contul îngustării carosabilului. Intersecțiile vor fi securizate prin treceri pietonale denivelate, semafoare și extensii de curbură a trotuarelor.

img22001252

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!