ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sportivii moldoveni au făcut bilanțurile evoluării la Jocurile Olimpice de Iarnă

17:25 | 22.02.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Republica Moldova a obținut la Beijing locul zece la biatlon, proba sprint, al doilea rezultat bun înregistrat vreodată la Jocurile Olimpice de Iarnă, transmite MOLDPRES.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv a prezentat astăzi rezultatele obținute de Lotul național la Olimpiada de Iarnă de la Beijing.

Biatlonista Alina Stremous s-a clasat pe locul 10 în proba sprint, fiind aproape de performanța Nataliei Levcenkova, care la ediţia din 2006 de la Torino (Italia), a ocupat locul 8 în cursa de 15 kilometri individual. Succesul Alinei este cel de al doilea rezultat bun obținut vreodată de țara noastră la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Stremous și-a trecut în palmares și locul 16 în cursa de urmărire. Cel mai bun rezultat la masculin l-a obținut Pavel Magazeev, care s-a clasat pe locul 26 în cursa individuală. Ceilalți biatloniști care ne-au reprezentat țara la Olimpiadă, Alla Ghilenko și Maxim Makarov, au avut rezultate mai modeste.

Un alt moment important a fost rezultatul obținut de Doina Descalui la proba sanie a Jocurilor Olimpice, care s-a clasat pe locul 32. Descalui este prima sportivă moldoveancă ce a concurat la această probă sportivă.

Cea de a XXIV-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing s-au desfășurat în perioada 4-20 februarie.

img22001308

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!