ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un oficial al Primăriei Chișinău solicită creșterea sumelor destinate alimentației copiilor în grădinițe

15:53 | 23.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Prețul pentru alimentația zilnică a unui copil care merge la grădiniță ar trebui să crească până la 45 de lei, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcției educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău, Andrei Pavaloi, a declarat  că, în condițiile în care prețul produselor alimentare s-a majorat, costul alimentației zilnice a unui copil care frecventează o instituție de educație timpurie ar trebui, la rândul său, crescut.

”Potrivit calculelor executate de experții noștri, costurile pentru acoperirea necesară a hranei unui copil au ajuns în acest moment la 45 de lei pentru o zi. Se înregistrează o creștere cu zece lei. Cu siguranță este nevoie de o majorare a sumei pentru hrana copiilor, căci prețurile la produsele alimentare au crescut de mai multe ori”, a specificat Andrei Pavaloi.

În prezent, instituțiile de educație preșcolară cheltuie circa 35 de lei pe zi pentru hrana unui copil. În municipiul Chișinău funcționează 126 de instituții de educație timpurie.

Foto: suntmamica.ro

img22001348

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!