ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O navă sub pavilion moldovenesc a fost lovită de un obuz în Marea Neagră

14:38 | 25.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Agenția Navală a anunțat astăzi că nava MILLENIAL SPIRIT sub pavilionul Republicii Moldova a fost lovită de un obuz în apele neutre din Marea Neagră, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, nava de tip Chemical Tanker, sub pavilionul Republicii Moldova, fiind în apele neutre din Marea Neagră (46°22.221’N, 031°07.095’E) a fost lovită de un obuz (nu se cunoaște sursa lansării obuzului). La bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele și bărcile de salvare au fost distruse, echipajul navei a părăsit nava echipați doar cu veste de salvare.

La momentul actual se petrec acțiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei sunt cetățeni ai Federației Ruse. Operatorul navei este persoană juridică din Ucraina.

Agenția Navală precizează că va informa adăugător privind procesul de salvare a echipajului și navei sub pavilionul Republicii Moldova.

Foto: vesselfinder.com

img22001432

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!