ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Solicitanții de azil în R. Moldova ar putea primi ajutoare de la partenerii externi prin carduri bancare

14:29 | 03.03.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Solicitanții de azil pe teritoriul Republicii Moldova pot beneficia de ajutor financiar din partea partenerilor externi de dezvoltare, or, în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, autoritățile au examinat posibilitatea ca acesta să fie transferat prin card bancar. Despre aceasta a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, care este şi şeful Centrului Unic de Gestionare a Crizei, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Udrea, Guvernul a decis să antreneze în activitatea de gestionare a crizei refugiaţilor din Ucraina a depozitelor de la Moldcoop şi Medfarm. În context, oficialul a reamintit că în prezent sunt funcţionale patru puncte de colectare a ajutoarelor pentru refugiaţii din Ucraina: la SA Moldova Film, șoseaua Hâncești, 61; CIE SA Moldexpo, str Ghioceilor, 1; Universitatea Tehnică a Moldovei, str. Studenților 9/7; Palatul Feroviarilor, str. Decebal, 2.

Sursa citată a solicitat populaţiei să evite informaţiile false de pe reţelele de socializare care cheamă la ură împotriva refugiaţilor. „Asta nu e Moldova care a demonstrat chiar din primele ore ale războiului empatie, ospitalitate şi susţinere pentru o mare tragedie umană. Să nu ne lăsăm manipulați şi să rămânem pe aceleași poziţii de omenie, grijă şi ajutor”, a spus şeful Cancelariei de Stat.

Conform lui Dumitru Udrea, pentru moment, în ţară activează 78 de centre de plasament al refugiaţilor, iar amenajarea altor spaţii în aceste scopuri continuă.

În alt context, Dumitru Udrea a infirmat informațiile precum că în ţară ar fi crescut nivelul de radiaţie.

Secretarul general al Guvernului a reamintit linia fierbinte a Centrului Unic de Gestionare a Crizei - 080080011, la care toți cetățenii se pot adresa pentru a afla detalii despre cum pot să ajute în situația creată.

img22001645

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!