ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a avut o convorbire telefonică cu omologul din Austria

17:41 | 04.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a desfășurat o convorbire telefonică cu ministrul austriac al Afacerilor Externe Alexander Schallenberg în cadrul căreia diplomații au abordat noul context de securitate din regiune, precum și modul de gestionare de către Republica Moldova a fluxului de refugiați generat de războiul din Ucraina, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Am reiterat sprijinul ferm pentru independența și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, a spus șeful diplomației de la Chișinău. 

Cei doi oficiali au discutat despre asistența pentru Republica Moldova și în context vicepremierul Nicu Popescu a salutat determinarea Austriei de a ajuta țara noastră. Pe 5 martie, prin intermediul mecanismului european de protecție civilă convoiul umanitar va fi transmis la Chișinău și include corturi gonflabile, seturi de igienă, saci de dormit, perne și paturi de tabără. 

„Ne-am referit atât la asistență umanitară cât și financiară, dar și macro-financiară pentru a ne spori reziliența noastră ca țară și a întări eforturile depuse de autorități de a fortifica securitatea economică a cetățenilor noștri”, a adăugat ministrul Nicu Popescu. 

Un alt subiect al discuției s-a referit la viitoarele proiecte de cooperare comercială și energetică care vor contribui la ancorarea ireversibilă a Republicii Moldova în spațiul european.

Foto: MAEIE

img22001692

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!