ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un fost cinematograf din Chișinău se transformă în centru de plasament al refugiaților

12:05 | 07.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău amenajează un centru de plasament al refugiaților în incinta unui fost cinematograf, transmite MOLDPRES.

Primarul capitalei Ion Ceban a declarat la ședința on-line a serviciilor municipale de astăzi că un fost cinematograf din cartierul Râșcani a fost amenajat în centru de plasament al refugiaților. „Fostul cinematograf Patria din sectorul Râșcani este amenajat pentru primirea a 400 de refugiați ucraineni. Deschiderea unor noi centre de plasament este necesară datorită fluxului mare de refugiați în Republica Moldova. Marea majoritate a acestora sunt dislocați în municipiul Chișinău”, a declarat Ceban.

În același timp, edilul a specificat că au fost finalizate amenajările destinate refugiaților la sala de handbal, unde vor fi cazați 300 de persoane și la centrul cultural Orion, unde pot fi cazate 150 de persoane.

Ceban a menționat că de la începutul valului de refugiați în Republica Moldova, prin Centrul de triere de la MoldExpo au trecut 12 889 de persoane. Potrivit oficialului, 90 la sută din presiunea cauzată de fluxul de refugiați ucraineni este suportată de autoritățile publice locale din Chișinău.

Foto: facebook.com

img22001743

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!