ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE a lansat un nou program de mediu în Republica Moldova

12:33 | 10.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. „EU4Environment – Resurse de apă și Date de mediu” este genericul programului, lansat ieri online în Republica Moldova. Programul va sprijini în continuare ţara noastră în conservarea resurselor sale naturale în conformitate cu Pactul Verde European (European Green Deal) și o redresare ecologică post-COVID-19, transmite MOLDPRES.

Acesta își propune să îmbunătățească sănătatea și bunăstarea cetățenilor moldoveni, precum și realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD). Programul face parte din Inițiativa Team Europe pentru apă și zero poluare, care prevede să avanseze către un mediu fără substanțe toxice pentru toți cetățenii.

„Suntem recunoscători Uniunii Europene și partenerilor noștri pentru eforturile continue de a susține Republica Moldova în realizarea obiectivelor naționale legate de gestionarea durabilă și protecția resurselor de apă, care sunt în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Vă asigur că partenerii noștri de dezvoltare vor avea sprijinul deplin al instituțiilor naționale pentru implementarea cu succes a Programului”, a declarat la evenimentul de lansare Iuliana Cantaragiu, ministru al Mediului.

Programul EU4Environment – Resurse de apă și Date de mediu este parte a cadrului de cooperare al Uniunii Europene cu Parteneriatul Estic și are un buget total de 12,75 milioane de euro. Acesta va fi implementat în perioada 2022-2024 de către Consorțiul statelor membre ale Uniunii Europene /Agenția de Mediu din Austria (UBA), Agenția Austriacă de Dezvoltare (ADA), Oficiul Internațional pentru Apă din Franța (OiEau)/, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) și Comisia Economică pentru Europa a Națiunilor Unite (UNECE).

Foto: Ministerul Mediului

img22001830

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!