ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipe de medici din mai multe țări au venit în R. Moldova pentru a acorda ajutor refugiaților

09:53 | 18.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Echipe medicale din Spania, Israel, Italia, Olanda, Franța, Marea Britanie și Elveția au venit în Republica Moldova pentru a oferi suport sistemului medical, în contextul crizei refugiaților, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, echipele au fost detașate la punctele de trecere a frontierei și centrele de plasament temporar pentru refugiați. Activitatea acestora este coordonată de minister în comun cu Organizația Mondială a Sănătății.

În total, la instituțiile medico-sanitare spitalicești publice s-au adresat peste 1 200 de refugiați, dintre care circa 400 au fost spitalizați, majoritatea fiind copii. Totodată, personalul din instituțiile de asistență medicală primară a consultat 1 491 de refugiați.

Foto: Ministerul Sănătății

img22002060

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!