ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău doar trei spitale acordă tratament bolnavilor de coronavirus

12:01 | 21.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile de sănătate ale municipiului Chișinău au redus la trei numărul instituțiilor spitalicești care acordă tratament COVID-19, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat astăzi în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale că doar trei instituții spitalicești acordă în prezent  tratament pacienților bolnavi de COVID-19. “Am redus la trei numărul de spitale care acordă tratament bolnavilor de coronavirus – Maternitatea nr.2, Spitalul Arhanghelul Mihail și Spitalul de boli infecțioase pentru copii”, a spus oficialul.

Responsabilul a precizat că municipalitatea a alocat bolnavilor de COVID-19 un total de 165 de paturi de tratament și nouă locuri în Terapie Intensivă. “Statistica arată că numărul de pacienți este în scădere și nu se înregistrează cazuri de deces în urma COVID-19”, a menționat Gâlcă.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost înregistrate 240 de cazuri de infecție cu noul coronavirus și nici un deces.

img22002119

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!