ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană a donat Republicii Moldova echipamente de peste 4,2 mln de euro

13:07 | 01.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Uniunea Europeană, prin Mecanismul său de protecție civilă, a trimis în Republica Moldova echipamente medicale din rezerva sa strategică, în valoare totală de peste 4,2 milioane de euro, comunică MOLDPRES.

Astăzi, Ministerul Sănătății a primit 250 de concentratoare de oxigen, 240 de monitoare pentru pacienți, 20 de ecografe și 20 de sisteme de monitorizare a pacienților din rezerva medicală găzduită de Țările de Jos. Totodată, din rezerva găzduită de Ungaria au fost recepționate 50 de ventilatoare pulmonare și 20 de seturi de pompe pentru perfuzie.

„Această donație vine să completeze contribuția Uniunii Europene oferită Guvernului Republicii Moldova deja de 18 state membre ale UE. Vreau să remarc că sunteți un exemplu pentru noi toți deoarece nu doar ați primit cu brațele deschise femeile și copiii din Ucraina, dar le oferiți și tot necesarul, inclusiv asistență medicală”, a menționat Gintautas Baranauskas, șef adjunct al Departamentului Operațiuni în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE, Ministerul Sănătății a recepționat recent și 17 generatoare de curent electric oferite de Republica Franceză, sub umbrela inițiativei Echipa Europa.

Foto: MS

img22002479

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!