ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de artă plastică a copiilor refugiați din Ucraina a fost vernisată la o bibliotecă din capitală

13:52 | 04.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” a fost vernisată recent o expoziție de artă plastică a copiilor refugiați din Ucraina cu genericul ”Marea de curcubeu”,  informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Valeria Barbas, director de proiect și curatorul expoziției, a menționat că aceasta cuprinde 13 lucrări realizate în diferite tehnici de copiii refugiați din Ucraina de diverse etnii (ucraineni, azeri, romi), expoziția prezentând rezultatele unui master-class artistic de pictură.

Expoziția ”Marea de curcubeu” este a doua din seria de evenimente care se va desfășura în diverse locații, prezentând publicului arta copiilor refugiați din Ucraina (prima expoziție având loc la Casa de Cultură din satul Hârtop, Cimișlia).

”Consider că susținerea psihologică-creativă a copiilor refugiați din Ucraina, crearea unei zone de confort prin artă, prin experimentare cu diverse tehnici și prin practici de art-terapie (pictură, desen și muzică etc.), este extrem de importantă în vederea depășirii traumei. Prin art terapia prin pictură  s-a creat o atmosferă degajată, de sărbătoare în care copiii s-au simțit liber, spontan în exprimare, în siguranță și fericiți. Copiii au avut o excursie prin bibliotecă și s-au întâlnit cu personajele din poveștile lui Ion Creangă pictate pe pereți de artistul plastic Violeta Diordiev”, a mai spus Valeria Barbas.

Expoziția este organizată de ArsZona, Asociația Profesorilor de Arte Vizuale din R. Moldova, în parteneriat cu ArtaAzi și Biblioteca Națională pentru copii ”I. Creangă”. Aceasta va fi deschisă timp de o lună.

img22002555

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!