ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Japonia va oferi 9,5 mln USD pentru combaterea COVID-19 și altor boli infecțioase în R. Moldova și Ucraina

09:53 | 05.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. În cadrul Proiectului de asistență al Fundației Asia-Europa (ASEF) pentru consolidarea nivelului de pregătire și răspuns la COVID-19 și alte boli infecțioase emergente finanțat de Japonia, Guvernul Japoniei a aprobat un ajutor financiar în valoare de 9,500,000 USD pentru măsuri urgente de răspuns ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) privind combaterea COVID-19 și altor boli infecțioase în Ucraina și țările vecine, comunică MOLDPRES.

Astfel, prin intermediul Biroului Regional al OMS pentru Europa vor fi oferite medicamente, echipamente individuale de protecție, dispozitive medicale și altele, pentru persoanele strămutate în Ucraina și țările vecine precum Polonia, România, Ungaria, Slovacia, Cehia și Republica Moldova.

Ajutorul face parte din asistența umanitară de urgență suplimentară în valoare de 100 de milioane de dolari SUA pentru Ucraina și țările vecine, aprobată la 5 aprilie de Japonia.

img22002573

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!