ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federația Moldovenească de Fotbal împlinește 32 de ani de activitate

12:06 | 14.04.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Federația Moldovenească de Fotbal /FMF/ împlinește astăzi 32 de ani de la înființare, transmite MOLDPRES.

FMF a fost creată pe 14 aprilie 1990. Forul fotbalistic național este o organizație obștească, care nu este subvenționată de la buget, responsabilă de organizarea, cu regularitate, a campionatelor naționale la seniori, juniori, copii, fotbal feminin. FMF a reușit să atragă mijloace financiare din străinătate pentru implementarea proiectelor dedicate dezvoltării și promovării fotbalului în Republica Moldova. În acest sens, autoritatea națională de fotbal a avut suportul UEFA și FIFA pentru realizarea proiectelor inițiate.  

Principalul proiect care se desfășoară în acest moment în Republica Moldova este proiectul social de promovare a sportului rege printre copiii din Republica Moldova ”Fotbalul în școli”. În colaborare cu Ministerului Educației și Cercetării, FMF a implementat acest proiect în peste 200 de instituții de învățământ din țară. Orele de fotbal în cadrul lecțiilor de educație fizică sunt desfășurate de profesori instruiți la cursuri organizate de forul fotbalistic național. La finele anului 2021, peste 16 mii de copii practicau fotbalul în cadrul proiectului “Fotbal în Școli”.

Recent, FMF a devenit una din cele cinci câștigătoare ale premiilor UEFA Grassroots 2021/22.

Foto simbol

img22002858

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!