ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea care interzice folosirea simbolurilor care promovează războiul a fost publicată în Monitorul Oficial

12:07 | 20.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea pentru modificarea unor acte normative au fost publicate în numărul de astăzi al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, confecționarea, vânzarea și deținerea simbolurilor agresiunii militare se pedepsește cu o amendă de la 4 500 până la 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. Persoanele juridice riscă amenzi de până la 18 mii de lei.

Ieri, șefa statului Maia Sandu a anunțat că a promulgat legea și a precizat că „modificarea legislației naționale cu privire la unele semne și litere care sunt folosite de armata rusă în războiul din Ucraina și interzicerea pe teritoriul țării noastre a simbolicii acestui război nu atentează la memoria noastră istorică, iar oamenii vor putea, în continuare, să-i comemoreze pe eroii care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Sursă: monitorul.gov.md

img22003029

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!