ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii capitalei vor ști în timp real unde se află transportul public

15:14 | 20.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Troleibuzele din municipiul Chișinău vor putea fi urmărite de către pasageri, în timp real, pe o aplicație on-line, transmite MOLDPRES.

Regia Transport Electric Chișinău /RTEC/ a anunțat că, în urma unei licitații, a fost desemnat câștigătorul contractului de achiziții pentru elaborarea de date GPS pentru troleibuzele din capitală. 

Potrivit RTEC, proiectul este prioritar pentru asigurarea unui serviciu eficient de transport public de călători. Este vorba de realizarea unei platforme care va permite vizualizarea în timp real a fiecărei unități de transport aflate în circulație (vizualizare întârzieri/avans curente, vizualizare harta tur-retur, estimarea timpilor de parcurs între stații, viteza etc). Aplicația va avea o interfață prietenoasă cu utilizatorul și va putea fi utilizată atât de pe dispozitive desktop, cât și de pe dispozitive mobile.

În același timp, primăria capitalei a declarat că cel de-al doilea prestator de servicii de transport public de călători, Parcul Urban de Autobuze, se află la etapa de elaborare a caietului de sarcini pentru următoarea licitație de contractare a Sistemului inteligent de monitorizare GPS a transportului public.

Foto: facebook.com

img22003042

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!