ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca Mondială își extinde sprijinul pentru sectorul agricol din Republica Moldova

15:43 | 21.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Banca Mondială va oferi sprijin suplimentar Guvernului Republicii Moldova pentru a avansa agenda de dezvoltare a Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P)”. Subiectul a fost examinat astăzi de conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) la o ședință cu reprezentanții Băncii și cu o echipă de experți ce vor evalua rezultatele și gradul de eficiență ale proiectului și vor formula recomandări până la sfârșitul lunii curente, transmite MOLDPRES.

Echipa Băncii Mondiale a exprimat disponibilitatea de a spori colaborarea cu Guvernul Republicii Moldova și în special cu Ministerul Agriculturii, cu instituțiile aferente sectorului agricol, în vederea implementării eficiente a celor mai bune practici de adaptare la schimbările climatice, impulsionarea dezvoltării sectoarelor cu valoare adăugată înaltă și dezvoltarea afacerilor durabile în mediul rural.

Părțile au discutat despre instrumentele financiare disponibile ce ar putea fi orientate spre direcțiile strategice pentru îmbunătățirea productivității agricole.

„Printre aceste direcţii este, de asemenea, consolidarea managementului siguranței alimentelor prin suport financiar la construcția unei unități de procesare a subproduselor de origine animalieră și investiții în dezvoltarea sectorului zootehnic, inclusiv facilitarea accesului producătorilor agricoli la noi piețe de desfacere și asigurarea securității alimentare a țării”, indică MAIA.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!