ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău vor circula de astăzi zece troleibuze noi

12:29 | 05.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. ÎM „Regia Transport Electric Chișinău” a lansat pe rutele de transport electric din capitală, zece troleibuze noi, transmite MOLDPRES.

Troleibuzele noi de tip AKSM, de ultimă generație, au fost fabricate la uzina „Belkommunmash” din Minsk și asamblate în atelierul de reparații al RTEC. Ele sunt dotate cu sisteme de aer condiționat, camere de supraveghere în interior și exterior și prize USB. Toate unitățile de transport au blocurile optice pe bază de LED, ele dispun de oglinzi cu reglaj electric și rampă de acces pentru persoanele cu necesități speciale. Costul unui troleibuz asamblat la Chișinău este de 165 de mii de lei.

Prezent la lansare, primarul Ion Ceban a declarat că, începând cu luna mai salariul lucrătorilor din Parcul Urban de Autobuze și Regia Transport Electric Chișinău va crește cu 17 la sută. "Este o creștere necesară în condițiile în care inflația s-a majorat", a specificat edilul.

Pe rutele de transport pasageri existente în capitală circulă zilnic 330 de troleibuze. În total, RTEC dispune de 430 de troleibuze.

img22003402

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!