ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De astăzi, vor fi aplicate noi reguli la examenul pentru obținerea permisului de conducere

10:18 | 10.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. De astăzi, în Republica Moldova va fi aplicată noua metodologie de organizare a examinării în vederea obținerii dreptului de a conduce vehicule, ce prevede excluderea probei numită „poligon”, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Servicii Publice /ASP/, pentru candidații la obținerea permisului de conducere din categoria B, exercițiile din subproba „poligon” vor fi efectuate în condiții de traseu și nu pe poligonul de pe lângă centrele de instruire ale ASP. Proba practică trafic va include și elementele subprobei poligon și nu va dura mai mult de 25 de minute.

Candidații din categoria B vor avea de executat în cadrul probei trafic una din următoarele manevre speciale: menținerea benzii la deplasarea în marșarier pe o distanță de circa 20 m; întoarcerea vehiculului în sens opus, folosind mersul înainte şi înapoi; încadrarea vehiculului în limitele spațiului de parcare.

Conform sursei citate, candidații care până la 8 mai au susținut subproba poligon și dețin rezultatul „Admis” nu vor exercita manevrele speciale de conducere.

Foto: ASP

img22003488

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!