ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău s-a desfășurat Festivalul Național Pascal „Lumină din Lumină”

14:26 | 10.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. În Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din capitală a avut loc recent prima ediție a Festivalului Național Pascal „Lumină din Lumină”, informează MOLDPRES.

Pe scenă au răsunat cântări pascale în interpretarea formațiilor corale din țară, ansamblurilor folclorice de copii și maturi și interpreților de muzică populară.

Cu recitaluri pentru publicul spectator au evoluat și Ansamblurile Etnofolclorice ”Plăieșii”, conducător artistic Nicolae Gribincea; ”Romanița”, Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”, conducător artistic Mihai Siminică; ”Crenguță de Iederă”, conducător artistic Maria Iliuț.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial în colaborare cu Direcția Cultură a Primăriei municipiului Chișinău, Compania Publică „Teleradio-Moldova”, Mitropolia Chișinăului şi a Întregii Moldove și Uniunea Muzicienilor din Moldova.

Foto: Cncppci

 

img22003497

img22003497

img22003497

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!