ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A decedat primul preşedinte al Ucrainei Leonid Kravciuk

20:29 | 10.05.2022 Categorie: Externe

Kiev, 10 mai. /MOLDPRES/. Primul preşedinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk, a murit la vârsta de 88 de ani, transmite presa ucraineană, citată de MOLDPRES.

A fost președinte din 5 septembrie 1991 până la demisia sa la 19 iulie 1994. Între anii 1994 și 2006 a fost deputat în Rada Supremă a Ucrainei.

La 8 decembrie 1991, preşedinţii Rusiei, Belarusului şi Ucrainei sovietice, Boris Elţin, Stanislav Şuşkevici şi Leonid Kravciuk, au semnat un tratat privind destrămarea URSS, forţându-l pe Mihail Gobarciov să demisioneze, ceea ce a însemnat practic moartea puterii sovietice.

Pe 4 mai, a decedat și primul preşedinte al Belarusului independent, Stanislav Şuşkevici, la vârsta de 87 de ani. Conform mai multor media, el a murit după ce a fost extrem de slăbit de COVID-19, de care s-a îmbolnăvit în martie.

 

Foto: telegram

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!