ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor G7

15:40 | 11.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu va conduce delegația Republicii Moldova la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor G7 care va avea loc în perioada 12 - 14 mai în localitatea Weissenhaus, Germania, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

În marja reuniunii, la invitația ministrei afacerilor externe a Germaniei Annalena Baerbock, ministrul de externe Nicu Popescu va vorbi despre situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, gestionarea crizei de refugiați, impactul socio-economic asupra țării noastre și eforturile susținute ale autorităților în procesul de reforme și modernizare în parcursul european al Republicii Moldova. 

De asemenea, vicepremierul Nicu Popescu va avea întrevederi bilaterale cu înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate Josep Borrell, ministra afacerilor externe a Germaniei Annalena Baerbock, ministrul pentru Europa și afaceri externe al Franței Jean-Yves Le Drian, ministrul afacerilor externe și cooperării internaționale al Italiei Luigi Di Maio, ministrul afacerilor externe al Japoniei Hayashi Yoshimasa, ministrul afacerilor externe al Ucrainei Dmytro Kuleba și alți oficiali de nivel înalt.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!