ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1100 de copiii se vor odihni în taberele cu sejur de zi din Chișinău

13:03 | 17.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Peste 1100 de copiii se vor odihni în taberele cu sejur de zi din capitală, în vara acestui an. Pentru organizarea odihnei elevilor din bugetul municipal au fost prevăzuți 2,15 milioane de lei (circa 108 mii de euro), relatează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, șefa Direcției managementul învățământului extrașcolar, tineret și sport a capitalei, Silvia Canațui, a specificat că prețul biletului în taberele cu sejur de zi pentru 15 zile este de 2250 de lei, iar plata părinților va constitui 450 de lei sau 20% din costul biletului.

„Din numărul total de copii din taberele cu sejur de zi, 15% vor beneficia de bilete gratis. Regimul de activitate în cele 13 tabere va fi 08:00 - 17:00, 15 zile, cu excepția celor de week-end. Acestea urmează să-și înceapă activitatea la începutul lunii iunie”, a spus Silvia Canațui.

Totodată, în taberele cu program deplin, aflate în municipiul Chișinău, se vor odihni 6550 de copii, iar în acest scop, din bugetul municipal vor fi cheltuiți 20,6 milioane de lei (peste 1 mln de euro). „Prețul biletului de odihnă în taberele constante este de 3200 de lei pentru o perioadă de 10 zile și de 3840 de lei pentru schimbul de 12 zile. Părinții vor achita 20% din costul biletului”, a subliniat Canațui.

Direcția generală educație, tineret și sport, precum și instituțiile de învățământ vor asigura pregătirea taberelor cu sejur de zi, a taberelor constante, a taberei ecologice, completarea taberelor cu personal, alimentarea copiilor, achiziționarea inventarului sportiv, a jucăriilor și a rechizitelor. Pentru pregătirea taberelor de odihnă în sezonul estival curent, din bugetul municipal au fost alocați 4,5 milioane de lei (peste 225 mii de euro).

Foto simbol

img22003664

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!