ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şeful întreprinderii municipale „Spații Verzi” a fost demis

15:58 | 17.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Şeful întreprinderii municipale „Spații Verzi”, Serghei Carp, a fost demis din funcție, în urma decesului fetiței de un an, lovită sâmbătă de o creangă în parcul Alunelul din capitală. Decizia a fost anunțată astăzi de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, transmite MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, Ceban a menționat că decizia a fost luată în urma anchetei desfășurate de o comisie specială. „Au fost audiate mai multe persoane și ridicate un șir de acte confirmative. În urma anchetei s-a stabilit că întreprinderea „Spații Verzi” a solicitat în luna septembrie a anului trecut autorizații pentru defrișarea și curățarea mai multor copaci, inclusiv din parcul Alunelul. Conform informațiilor, arborele vizat era inclus în cererea depusă. Autorizațiile au fost oferite abia peste cinci luni - februarie curent. Astfel, responsabilii au invocat că arborele nu a fost defrișat din motive tehnice de lucru și motive climaterice, ceea ce consider un motiv nefondat”, a spus Ceban.

Totodată, edilul a specificat că noul director al întreprinderii va iniția o anchetă de serviciu în privința vicedirectorului întreprinderii respective. „La fel, va fi analizată activitatea inspectorului de sector, a maistrului și maistrului superior, dar și altor angajați care ar avea tangență cu acest caz”, a remarcat Ion Ceban.

O fetiţă în vârstă de un an a fost lovită sâmbătă de o secțiune de arbore, ruptă de pe trunchiul acestuia, în timp ce copilul se afla împreună cu rudele în parcul Alunelul din Chișinău. Minora a fost transportată în Secția reanimare a Spitalului Clinic Municipal Pentru Copii, însă în urma leziunilor căpătate aceasta a decedat.

Foto: Primăria Chișinău

img22003670

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!