ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea cu privire la învățământul dual va fi publicată în Monitorul Oficial

10:19 | 19.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea cu privire la învățământul dual vor fi publicate în numărul de mâine al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

Legea definește o serie de noțiuni și include norme detaliate privind procedura de organizare a învățământului dual. De asemenea, sunt reglementate statutul și activitățile actorilor implicați în implementarea programelor de formare profesională prin învățământul dual.

În aceeași ordine de idei, sunt reglementate obligațiile și drepturile elevilor, în special dreptul la remunerație de formare profesională, plătită de unitate, valoarea căreia nu poate fi mai mică decât un salariul minim în sectorul real.

Totodată, noua lege propune elaborarea unui mecanism de compensare, din bugetul de stat, a cheltuielilor agenților economici implicați în învățământul dual. Valoarea compensației ar putea constitui cel mult 50 la sută din cheltuielile suportate de agenți economici pentru organizarea și realizarea învățământului dual.

Statisticile oficiale arată că în prezent sunt circa 1000 de elevi înmatriculați la studii în cadrul instituțiilor de învățământ profesional tehnic la programe de formare profesională prin învățământ dual.

Sursa: monitorul.gov.md

Foto: stiri.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!