ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău au fost acordate premii pentru agricultură ecologică

13:04 | 23.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentar (MAIA) a anunţat astăzi despre Gala Premiilor EcoLocal, organizată pentru a aprecia și încuraja atât producătorii agroalimentari artizanali, cât și consumatorii responsabili, transmite MOLDPRES.

„În țara noastră, agricultura ecologică înregistrează o dinamică ascendentă, totuși creșterea este una prea lentă. Republica Moldova dispune de un potențial enorm al dezvoltării agriculturii ecologice, de aceea vom depune tot efortul ca în comun să dezvoltăm acest sector. Târgul „EcoLocal Farmers Market” s-a dezvoltat grație unui concept corect de comercializare a produselor agroalimentare ecologice în rândurile consumatorilor, aceasta fiind de fapt și o platformă de cooperare și schimb de experiență între producători și consumatorii care sprijină practicile de producere și comercializare prietenoase mediului înconjurător”, a declarat la eveniment ministrul de resort Viorel Gherciu.

La eveniment au fost decernate diplome de onoare și premii pentru patru categorii de premianți: Producătorul Anului; Consumatorul Anului; Voluntarul Anului; Angajatul Anului.

"De la fondare și până în prezent, EcoLocal Farmers Market a dezvoltat capacitatea producătorilor locali pentru piața autohtonă, a consolidat încrederea consumatorilor in produsele ecologice, respectiv a contribuit la creșterea cererii de produse locale, ceea ce a condus și la dezvoltarea economică și socială a țării", indică MAIA.

Agricultura ecologică a fost restartată din 2016, când Guvernul Republicii Moldova a început să susțină acest sector prin acordarea subvențiilor. Astfel, în anii 2016-2020 au fost acordate subvenții în valoare de 23,5 mln de lei (peste 1,1 mln euro).

Foto: ecopresa.md

img22003853

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!