ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenţiile de dezvoltare din regiunea nord şi judeţul Braşov vor relua colaborarea

09:23 | 24.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Brașov (România) și-au reafirmat intențiile de colaborare, în cadrul unei întrevederi de lucru, desfășurată ieri la Bălţi, transmite MOLDPRES.

Părțile, reprezentate de directorul ADR Nord, Maria Prisacari, şi Inga Cojocaru, specialist în cadrul Agenției din Brașov, au identificat noi posibilități de colaborare instituțională și au schițat un plan de activități pentru perioada următoare.

„Ne dorim o colaborare benefică pentru ambele părți, mai cu seamă în acest context post-pandemic, marcat de nevoia de relansare a relațiilor de cooperare cu partenerii noștri”, a  afirmat Maria Prisacari.

Cooperarea ADR Nord cu Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov a început în anul 2016, odată cu semnarea unui acord de colaborare. Conlucrarea de până acum este marcată de organizarea unor programe de stagiu și schimb de experiență în domeniul planificării strategice, la Brașov, pentru specialiștii ADR Nord, care s-au documentat în privința oportunităților de finanțare pentru proiectele de dezvoltare locală, au învățat cum se acordă consultanță pentru elaborarea cererilor de finanțare în vederea obținerii de fonduri nerambursabile, cum se elaborează și se actualizează strategiile de dezvoltare locală etc.

Foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!