ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ultimul weekend din această primăvară va fi ploios, cu vreme instabilă

16:00 | 27.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Ploi cu descărcări electrice şi temperaturi variabile anunţă Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) pentru acest sfârşit de săptămână, care este şi ultimul weekend de primăvară, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 28 mai, în toată ţara va ploua, precipitaţiile fiind însoţite de fulgere, izolat, averse puternice cu grindină. Termometrele vor indica ziua, până la 29 de grade Celsius, iar noaptea, între 10 şi 15 grade de căldură. Vântul sudic va sufla slab la moderat, sâmbătă, în timpul descărcărilor electrice, cu intensificări de până la 15-20 m/s. Mai frig va fi în mod obișnuit în regiunea de nord.

Duminică, 29 mai, brusc se va răci, mercurul termometrelor va indica maxime diurne de 23 de grade. Noaptea se vor menţine aceleaşi tendinţe termice. Ploile vor continua, dar mai mult în sudul ţării.

Vremea ploioasă va caracteriza izolat şi începutul săptămânii următoare, însă ulterior, primele zile din iunie se aşteaptă a fi caniculare, cu maxime de până la 34 de grade Celsius.

Foto: SHS

 

 

img22004002

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!