ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

OIM și Guvernul Japoniei au donat Republicii Moldova un lot de medicamente pentru tratarea cancerului

11:40 | 01.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Organizația Internațională pentru Migrație /OIM/ și Guvernul Japoniei au donat astăzi Institutului Oncologic din Chișinău un lot de medicamente destinate tratamentului bolnavilor de cancer, comunică MOLDPRES.

Medicamentele în valoare de peste 155 mii de dolari vor fi folosite pentru tratarea bolnavilor oncologici, inclusiv pentru cei circa 250 de bolnavi refugiați din Ucraina, care beneficiază în prezent de tratament la Institutul Oncologic.

În cadrul evenimentului s-a menționat că de la începutul războiului din Ucraina, piața produselor farmaceutice, dar și Institutul Oncologic, s-a confruntat cu lipsa preparatelor produse de Ucraina și Rusia, iar lanțul de aprovizionare cu medicamente a fost perturbat odată cu închiderea portului din Odesa. Astfel, lotul de medicamente donate astăzi vine în suportul autorităților de la Chișinău, care caută soluții pentru a asigura tratamentul tuturor persoanelor și a celor refugiate.

Reprezentanții OIM au apreciat eforturile autorităților în procesul de gestionare a crizei refugiaților și au reiterat că vor susține Republica Moldova în continuare, pentru ca toate persoanele care au nevoie de ajutor să îl poată primi.

img22004101

img22004101

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!