ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală se desfășoară lucrări de tăiere și prelucrare chimică a ambroziei

13:17 | 06.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Angajații Întreprinderii „Spații Verzi” din capitală desfășoară lucrări de tăiere și prelucrare chimică a ambroziei, care în această perioadă este în fază de creștere, transmite MOLDPRES.

În cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, reprezentanți ai întreprinderii „Spații Verzi” au subliniat că în sectoarele Botanica și Ciocana nu există focare de ambrozie. Totodată, în sectoarele Râșcani, Centru și Buiucani au fost tăiați peste 550 de metri pătrați de ambrozie.

De asemenea, autoritățile au atenționat deținătorii de teren asupra necesității distrugerii ambroziei, care, în ultimii ani, a căpătat o mare răspândire, provocând pericole majore atât pentru agricultură, cât și pentru sănătatea omului. Totodată, potrivit unui regulament al Guvernului, cetățenii au obligația de a tăia planta de ambrozie prezentă pe terenul propriu. Persoanele care nu respectă prevederile riscă a fi sancționate.

La fel, angajații „Spații Verzi” au efectuat lucrări de stropire chimică a căpușelor, iar bazinele acvatice și plajele din capitală au fost curățate.

Foto simbol

img22004217

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!