ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 694,1 milioane de lei au fost încasați de către Serviciul Vamal

14:25 | 06.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Peste 694,1 milioane de lei (circa 34,7 mln euro) au fost încasați de către Serviciul Vamal în bugetul de stat pe parcursul săptămânii trecute, mai mult cu 15,94 % față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, persoane fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 15,9 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,3 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate peste 10 mii de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit circa 87 mii de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 55 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 270 mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 13,0 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 23,6 % față de încasările din intervalul corespunzător al anului 2021.

img22004224

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!