ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 10 iunie expiră termenul de solicitare a subvențiilor per cap de animal

11:33 | 07.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Agenția pentru Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a atenţionat că pe 10 iunie expiră termenul de solicitare a subvențiilor per cap de animal, transmite MOLDPRES.

Crescătorii de animale sunt așteptați să depună cererile pentru subvenții pentru anul 2022, la serviciile teritoriale AIPA.  

„Solicitările se pot depune până pe 10 iunie anul curent și este obligatoriu să fie însoțite de o serie de documente doveditoare”, indică instituţia.

Potrivit AIPA, toți crescătorii care vor depune cererile în termenii dați vor primi ajutoare cum ar fi: pentru vaci de producție: vaci de lapte -7000 lei (cca 350 de euro); vaci de carne - 7000 lei; junci de peste 12 luni - 5000 lei; pentru ovine de producție: lapte - 500 lei; carne - 500 lei; mioare de peste 12 luni - 300 lei; caprine - 500 lei; căprițe - 300 lei.

În acest an, suma autorizată la plățile directe per cap de animal producătorilor agricoli este în valoare de 150 milioane de lei.

Foto: agrobiznes.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!